slide show
Här är del 4! (länk)
 
Livia hade inte gått på skolavslutningen på måndagen. Hennes föräldrar hade försökt med allt, men ingenting funkade. Nu hade det gått en vecka sedan hon fick veta det, och hon låg fortfarande i sängen, och hade inte rört sig en milimeter. Livia hörde sina föräldrar mumla på nedervåningen. Hon spetsade öronen, men hur mycket hon än ansträngde sig hörde hon inte vad dem sa. Hennes föräldrar öppnade försiktigt dörren. 
- Livia, om inte du reser dig upp på en gång, och tittar på oss, kommer vi dra in din månadspeng, du har utegångsförbud, vi kommer ta dina nyinköpta kläder och din dator och mobil, säger Livias pappa strängt.
Livia reser sig ynkligt upp och stirrar på sina föräldrar surt. 
- Vad? snäser hon. 
- Du har ju en del pengar och så, och om du betalar för dina egna pengar, så kan vi också ge lite pengar. Jag och din pappa har sparat jätte länge och nu har vi väldigt mycket pengar, men detta vi tänker på ska inte vara för dyrt! Utan vara väldigt billigt, säger Livias mamma lugnt.
- Vad är det ni försöker säga?
- Att du ska få en egen häst, svarar Livias pappa. 
Livia håller andan, det kan inte vara sant! Hon drömmer. Hennes egna föräldrar har tänkt på henne! 
 
Redan nästa dag åker Livias familj till ett stall där det är utförsäljning av hästar. Direkt när dom är framme, kliver Livia av och försvinner in i stallet med hästar & ponnyer. Hennes föräldrar stannar kvar och pratar med ägaren utav stallet. Första hästen är en svettfux shetlandsponny. Han heter Alvin och stirrar surt på Livia när hon går förbi boxen. Bredvid står två fjordingar. Lucas och Fenix heter dom. Stora och kraftiga hästar. Men hon var inte intresserad utav kallblod. Bredvid stod ett arbetssto av rasen ardenner. Hon var otroligt fin, men Livia var rädd att det kraftiga stoet skulle dra iväg med henne. Bredvid var det några shagya araber som verkar sura och sparkade i boxdörrarna. Ush. Vilket stall! Längst in stod en svart hingst med stjärn och bärs mule. Även halvstrumpor på 3 ben. Han tittade med huvudet vänt mot henne och spärrade upp näsborrarna. Just då kom ägarflickan Meja in. 
- Det där är Prinsen, säger Meja. Han är en busig 5 åring och kan hitta på vad som helst. Tyvärr kan vi inte ha honom eftersom han är allt för vild, och säljs därför billigt.
- Okej, vi får tänka på saken! säger Livias mamma. Ska vi åka vidare, Livia?
- Vad är priset? jag vill ha honom, säger Livia bestämt.
- Utgångspriset är 7 000:- säger Meja.
Livia vänder sig mot sina föräldrar.
- Okej då, vi köper honom, säger Livias pappa. 
Sedan står han färdig och klar i en lånad hästtransport som de fick låna utav Meja. Prinsen trampade nervöst runt i transporten. Det gick fortare att åka hem än hit. Nu var dem redan framme vid stallet, där Elsas Sam står.Elsa är redan där och spänner upp ögonen när hon får syn på Prinsen.
 
 
 

Postat av: Emma Lightfall

Publicerad 2013-12-08 00:34:15

OMG så bra! Mer nu direkt! *-*

Svar: Kul att du gillar det! :D
Alexandra ~


Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Alexandra Mistdawn

Välkommen till min blogg. Bloggen drivs av en tjej från Västra Götland på 15 vårar med höga framtidsplaner. Bor i Valedale med mina 19 hästar, och här kommer ni få läsa om min vardag i spelet, vännerna och åsiktsinlägg. Tack för att ni titta in!

Kategorier:

Arkiv: