slide show
Här hittar ni del 3!
 
Det är två snygga tjejer som går till skoldiscot sent på lördagskvällen. Det är fortfarande varmt ute när klockan är 7 på kvällen. Livia & Elsa fnittrar och har sig. Ju närmare de kommer skolan, desto högre låter det. Det hörs hög musik, folk som skrattar, skriker mm. När Livia & Elsa kommer till skolgården, är det ett par nior som står och dricker alkohol och röker utanför. De knuffar varandra, flinar och skrattar när Livia & Elsa går förbi.
- Töntar, mumlar Elsa. 
Livia nickade lite. De gick in i skolans gymnastik sal. Där var det uppdukat. Bord med chips, pizza, godis, läsk och andra godsaker. Elsa och Livia står vid det uppdukade bordet och äter chips. De kommenterar och kritiserar danserna som människorna dansa på dansgolvet. De har så roligt att dem inte märker att det kommer fram två killar i Livias klass. 
- Livia? är det verkligen du? Jonte i hennes klass tittar på henne.
Livia håller andan, populäraste killen i klassen pratar med henne! iiiiih!!!
- Ja. 
Hon låtsas att det inte är något märkvärdigt men kan inte låta bli att le. 
- Wow! säger Jonte. Vill ni dansa? Förresten, det är Kim som är bredvid mig. Och vem är du då? han vänder blicken mot Elsa.
- Elsa, svarar Elsa blygt. Jag är ny och ska börja i er klass nästa termin. 
- Schysst! säger Kim. 
Kim tar tag i Elsas händer och drar med henne ut på dansgolvet. Livia tittar generat ner i golvet. Jonte gör detsamma, tar tag i Livias händer och drar med henne ut på dansgolvet. 
 
- Va!? utbrast Elsa. Kysstes ni verkligen? 
- Ja, svarade Livia kort. 
- Kim är så jävla snygg, fortsätter Elsa. Följer du med till stallet imorgon? 
- Ja, absolut! svarade Livia. 
Livia funderar ett tag, och bestämmer sig för att dra med Elsa till ridskolan innan vi drar till stallet som Sam är uppstallad på. 
Nästa morgon klär hon snabbt på sig, sätter på sig sina linser, och sminkar sig lite. Sedan tar hon ett äpple och sticker in till Elsa. Dom cyklar upp mot ridskolan och parkerar sina cyklar. Livia har berättat hur underbar Monty är, hennes favorit. Hon går snabbt mot Montys box, men ser att den är tom. Hon blir som ett frågetecken, men så kommer hon på att hon måste gå i hagen! Elsa och Livia springer ut till hagen men de hittar ingen flugskimmel ponny som springer runt och busar med de större hästarna. Då plötsligt kommer Marianna ut från sitt kontor och hejar på Elsa och Livia.
- VAR ÄR MONTY? skriker Livia för full hals. 
Mariannes glada ansikte går ner till en ledsen min.
- Jag tror vi måste prata lite, Livia, säger hon.
Livia och Marianne går in på Mariannes kontor medan Elsa väntar utanför. 
- Det är så att på natten till lördagen hade Monty hög feber, näsflöde och svullna lymfknutor. Det visade sig att hon hade kvarka, men vi visste inte om det. Och när vi fick reda på det igår kväll var det redan försent att rädda henne. Vi var tvungna att ta bort henne, säger Marianne. Jag är så ledsen Livia! jag vet hur mycket hon betydde för dig. Vi har kollat upp de andra hästarna, men dem verkar fullt friska. Så förhoppningsvis är inte hela stallet sjukt utan det var bara Monty.
Livia ville dö. Försvinna för alltid. Aldrig mer komma tillbaka. Dö. Hon ville dö. 
 
Varje dag sedan Monty försvann har Livia legat och deppat i sängen. Inte haft någon lust att gå upp och göra något kul. Hon rör sig inte ur fläcken. Bara ligger där och ibland gråter hon så det nästan blir översvämmning. Montys fina, lurviga öron skulle hon aldrig aldrig mera få kittla. Aldrig mer skulle hon få ett Monty huvud på sin axel. Aldrig mer någonsin. Det känns så overkligt. Hon kan inte förstå att Monty är borta. Hon var bara en 6åring. Hon har avbokat ridlägret hon skulle gå på. Hon har aldrig gått till stallet på 1 månad nu. Elsa kommer ibland och hälsar på, men när Livia bestämt sig att inte röra sig ur fläcken har hon gått. 
Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Alexandra Mistdawn

Välkommen till min blogg. Bloggen drivs av en tjej från Västra Götland på 15 vårar med höga framtidsplaner. Bor i Valedale med mina 19 hästar, och här kommer ni få läsa om min vardag i spelet, vännerna och åsiktsinlägg. Tack för att ni titta in!

Kategorier:

Arkiv: