? starstableryttarnas.blogg.se - Den här bloggen kommer att handla om mitt liv i sso :)
slide show

Byter blogg! :)

Publicerad 2013-12-13 19:39:04 i

Hej alla! Jag byter nu blogg igen. Jag vill ha en ny historia, och en ny start. Vill se om det känns lite bättre då, ska försöka uppdatera bättre där ohja, fortsätt följa mig där! :D alexandramistdawn.blogg.se!

Tråk inlägg utan bilder..

Publicerad 2013-12-13 16:06:52 i

hej
 
jag har förändrats. Jag är inte samma person som jag var för 1 år sen. Ibland vet jag inte vad jag ska göra med mitt liv.. jag har upplevt otroligt starka känslor, i min tid på starstable. Både lyckliga, roliga, mysiga stunder men samtidigt olyckliga, tråkiga & stunder då jag varit ledsen... jag vill inte sluta nu. Allt jag byggt upp! Allt jag och Alexandra varit med om i min tid på starstable. Jag blir så jävla ledsen när jag tänker på det. Det är inte lika frestande att logga in på starstable, så frestad att jag knappt kan koncentrera mig på lektionerna, nej. Nåt har förändrats. Jag har en svag aning om vad det kan vara..
 
I juni förändrades mitt liv helt och hållet, en person jag saknar väldigt mycket.. men de senaste veckorna har jag trott att jag gått vidare, men i själva verket har jag inte det. Allt blev upp och ner. Saknaden av två "saker" är för stark att det inte finns några ord. Min häst, eller världensgulligastemysigastebästahästihelavärlden dog i fång. Det finns inga ord, jag kunde knappt fatta att hon inte fanns längre, att jag aldrigaldrig mera skulle få ge henne en morot. Aldrigaldrig mera få klia henne i pannan, eller ha hennes smäckra huvdu vilande på min axel. Alla de vackra stunder vi haft, var som bortblåsta. Jag kunde knappt se en häst längre innan jag brast i gråt. Det var inte bara fången som hon hade, utan under natten hon dog, så hade hon en hjärnblödning ;_; hon låg alldeles stilla när vi kom in i stallet på morgonen, med vidöppna ögon. Hon andades långsamt, jag minns varenda detalj.. Vi ringde vetrinären, hon fick ta bort henne.. :( hon skulle ändå aldrig klarat av att stå upp själv om hon skulle försökt bota henne.. *suck*. ja.. och jag tror aldrig att vi skulle kunna bli vänner (personen jag saknar..). Jag försökte uppföra mig bra i WR, men nej.. jag hade hoppats för mycket. Nu är det ingen idé. Finns inte ens en halvprocent att vi skulle kunna börja om från början igen.
 
Sedan kan det också vara för att.. jag saknar PW :( Men när man väl upplöst sin klubb, är det 1% av 100% att alla kommer tillbaka. 
 
 

Onsdags uppdatering v. 50

Publicerad 2013-12-11 14:23:40 i

Hej allihopa!
Nu har den efterlängtade snön landat på Jorvik och klätt åkrar, fält och skog i en vacker vinterskrud!

Juluppdrag i Silverglade:
- Den vita julen är äntligen kommen men det är fortfarande mycket att göra innan julafton! Fortsätt hjälp invånarna i Silverglade få ordning på julmyset!
 
 Vackert glittrande snö täcker Jorvik!

Dagliga julbestyr:
- De dagliga julbestyren blir fler och fler ju närmre jul vi kommer. Det finns massor av traditionellt julpyssel att sysselsätta sig med. Se efter om du hittar någon som behöver hjälp med allt roligt som ska göras. Invånarna är tacksamma över all hjälp de kan få och kommer säkerligen belöna dig med antingen Julfragment eller Julönskningar! Kolla under dagliga uppdrag i din uppdragslogg för att se vilka Jorvikbor som behöver hjälp. 

Julbutiker:
- Lucia är en tradition som Jorvikborna anamat. Lucia är ljusets högtid och traditionellt sett klär man upp sig i en vit skrud och bär en vacker ljuskrona på huvudet. Rid till julbutikerna och kolla in de fina Lucia-kläderna!

Klä er i era finaste julkläder, ta en screenshot och lägg upp den bästa bilden på facebook så skapar vi ett juligt album!

Uppdateringar framöver:
- På grund av juletider kommer uppdateringen onsdagen den 25:e december bli framskjuten till torsdagen den 26:e december!
- Samma gäller uppdateringen den 1:e januari, den är flyttad till torsdagen den 2:a januari!

Juliga hälsningar,
Star Stable-gänget
 
Min kommentar: Omg!! snö!!! shiiit. Hoppas den är mycket bättre än förra året! :) Och ska bli kul med alla uppdragen! Skoj!
 

Åsikter & Tankar!

Publicerad 2013-12-10 16:53:47 i

Ville ta upp lite tankar jag har kring dessa "förväntningar" vi spelar ha/r/de.
 
'' Julen är magisk och full av överraskningar, så håll ett extra öga på nyheterna i veckan. Vem vet, kanske kommer det en liten tjuvkik på något som kommer inom kort! ''
Och vad hände med detta då? om ni tittar på nyheterna kan ni se att det har försvunnit. Tycker det är riktigt dåligt, jag hade förväntat mig snö! Men ja, dom har rätt. Det är sent i år. Men det finns ju fördelar också, eftersom att dem kanske arbetar extra med snön i år? 
 
Och vad hände med att ''du kommer kunna levla flera utav dina hästar per dag''? Om ni tittar ännu en gång, kan ni se att dom OCKSÅ TAGIT BORT DET. Ja, om jag inte har dålig syn, förstås. 
 
Och vad hände med att man kommer få flera julbestyr per dag? Sedan man gjort de sista juluppdrag han det bara varit 1 julbestyr per dag.
 
Ja, här har vi lite saker som man kan diskutera om. Vad hände med dessa "förväntningar"? det blev aldrig av! Jag är säkert inte den enda som märkt det här, och vet att många tycker det är lite ''dåligt''. Jo, jag tycker också det är lite ''dåligt''. Och att sedan ta bort det... nä, nu får sso faktist skärpa sig! Självklart förstår jag att dom har mycket att göra, men ändå något man har ''lovat'' får man väl ändå hålla fast vid? Eller vad tycker ni?
 
 
 
 

Ang julkalendern.

Publicerad 2013-12-10 15:44:45 i

Hej! Jag är ledsen, men jag pallar tyvärr inte att ha en julkalender längre. Tyvärr, men så är det. Jag vill inte ägna tid åt att fundera ut vad man ska vinna varje dag, utan istället så kommer det att komma en ''berättelse'' varje dag.

Drömmen om en egen häst ~ 7

Publicerad 2013-12-09 18:40:50 i

Idag är det exakt 1 år sedan Livia köpte Prinsen. Prinsen är nu väluppfostrad och Livia hade tänkt börja tävla med honom snart. Men det som är jobbigt är att om någon månad börjar Livia 9an, Livia undrar om hon kommer klara terminen, jämte mot förra året.. hennes föräldrar hade hotat henne med att sälja Prinsen om hon inte höjde sina betyg. Hon fick stressa ihjäl sig, kämpa för det hon verkligen ville. Prinsen, betyder allt för henne. Han är hennes allra bästa vän. Det var en dröm att få Prinsen, en dröm som hon aldrig trott skulle gå i uppfyllelse. Idag, den 5 juli, är det exakt 1 år sedan Prinsen och hon träffades. Prinsen kommer aldrig säljas, mumlar hon tyst för sig själv när hon vrider sig i sängen. Livia vet att hon växt massor sen för 1 år sen. Hon vill helst inte tänka på att hon är 174 cm och att hennes ben nästan hänger vid knäna om hon släpper stigbyglarna. Hon suckar djupt där hon ligger i sin säng. Imorgon är det hopptävling, hon har förberett Prinsen ikväll, flätat svansen så att den inte hinner bli smutsig innan vi hunnit tävla. 
 
Nästa morgon åker Livia, Elsa och deras föräldrar upp till stallet med en transport. Elsa ska också tävla. Dom ska tävla i d och c, båda två.
När Sam & Prinsen är inne i transporten och alla grejer de ska med sig, har de med sig, så åker dem. 
 
När dom är framme vid tävlingsplatsen, och ska lasta av hästarna, backar Prinsen hastigt ut ur transporten och skyggar för alla människor. Livia kliar honom lugnande i pannan och pratar lugnande till honom. Livia & Elsa försvinner bort för att hämta startanmälningarna. 

Julkalendern lucka 9.

Publicerad 2013-12-09 18:18:56 i

Dagens vinnar är Michelle Nightlake, grattis! Här är priserna du kan välja mellan:
 
 • Valfritt! Förutom något som kostar mig riktiga pengar..

Dagens Julklapp!

Publicerad 2013-12-08 13:11:24 i

HAHAHAH DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR SÅ JÄVLA FULA HAAHAHAHAHAHA :X
 

Dagens Julklapp!

Publicerad 2013-12-08 13:11:24 i

HAHAHAH DÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖÖR SÅ JÄVLA FULA HAAHAHAHAHAHA :X
 

Drömmen om en egen häst ~ 6

Publicerad 2013-12-08 11:43:39 i

Här hittar ni del 5!
 
Det har gått 3 veckor sedan Prinsen flyttade in i stallet. Han har vant sig vid den nya milljön, Sam och de två travhästarna som bor där. Elsa är överlycklig över att Livia också fått en ponny nu och att hon äntligen kommit ut! Prinsen var inte inriden, och han är 5 år. Livia brukar gå och grubbla över om hon kan klara att rida in honom, så busig som han är. Men han har redan förälskat sig i Livia, så det ska nog gå bra! Det som är dåligt är att han är en c-ponny på 1,32 m i mankhöjden. Tänk när Livia är för stor för honom.. han är världens bästa ponny som finns! 
 
Livia står nere i den lilla paddocken tillsammans med Prinsen. Hon sträcker ut longerlinan och ropar kommandon till Prinsen. 
- Trav! ropar Livia från mitten.
Prinsen kommer fram i en slängig trav. Livia smackar.
- Galopp!
Prinsen slänger sig fram, som skjuten ur en kanon skenar han runt Livia medan hon står i mitten och ropar ''ptroooo''. Prinsen saktar av till skritt och är alldeles svettig. Livia tyckte ändå han var duktig som lyssnade på hennes kommandon. Hon leder upp honom till stallet där hon sätter på honom ett svettäcke och leder runt honom. Han går med sänkt huvud bredvid Livia. När han har torkat, tar hon av honom täcket och sätter på ett vanligt täcke, tar av grimman och släpper ut honom i hagen med de andra hästarna. 
Elsa & Livia sitter i sadelkammaren och putsar sadeln och tränset medan hästarna springer i hagen och busar. Det syns inte att Sam är en fux längre, han ser mörkbrun ut för all smuts.
 
Nästa morgon är Prinsen sadlad och klar, och står på medellinjen i gårdens ridhus. Han snurrar runt Livia och gillar inte saken han har på ryggen. Livia blir sur på Prinsen när han inte står still så hon inte får in foten i stigbygeln.
- Skärp dig! fräser Livia åt Prinsen.
Prinsen står tyst i några sekunder innan han börjar snurrar runt igen, men det räcker gott och väl till att Livia sitter i sadeln. Hon skänklar på Prinsen men Prinsen ställer sig och drar bak öronen när Livia lägger till spöet för att få honom att gå framåt. Prinsen skenar iväg och börjar bocka, det slutar med att Livia sitter i ridhusets sand och är argare än någonsin. Prinsen verkar märka det för han står alldeles still när Livia fångar in honom och sätter foten i stigbygeln. Han sänker huvudet och tittar oskyldigt på Livia. Livia suckar.
- Jag kan inte vara arg på dig, säger hon med en mjuk röst.
Nu lyder Prinsen Livias minsta vink, iallafall det han förstår att han ska göra. Livia använder sin röst också för att få honom att förstå. Han verkar tycka det är kul!
- Framåt, skritt! säger Livia med hög röst.
 
 
 

Julkalendern lucka 8.

Publicerad 2013-12-08 10:25:37 i

Dagens vinnare är Emma Darkrock! Grattis! Här är dina priser:
 
 • Du får välja något valfritt som pris, förutom något som kostar mig riktiga pengar.

Dagens Julklappar!

Publicerad 2013-12-07 18:34:59 i

Idag fick jag dessa grejer som julklappar:
 
Älskar jackan! :)
Har redan denna...
Gulliga! Men tyvärr svåra att matcha med.. :c
 

Drömmen om en egen häst ~ 5

Publicerad 2013-12-07 15:32:21 i

Här är del 4! (länk)
 
Livia hade inte gått på skolavslutningen på måndagen. Hennes föräldrar hade försökt med allt, men ingenting funkade. Nu hade det gått en vecka sedan hon fick veta det, och hon låg fortfarande i sängen, och hade inte rört sig en milimeter. Livia hörde sina föräldrar mumla på nedervåningen. Hon spetsade öronen, men hur mycket hon än ansträngde sig hörde hon inte vad dem sa. Hennes föräldrar öppnade försiktigt dörren. 
- Livia, om inte du reser dig upp på en gång, och tittar på oss, kommer vi dra in din månadspeng, du har utegångsförbud, vi kommer ta dina nyinköpta kläder och din dator och mobil, säger Livias pappa strängt.
Livia reser sig ynkligt upp och stirrar på sina föräldrar surt. 
- Vad? snäser hon. 
- Du har ju en del pengar och så, och om du betalar för dina egna pengar, så kan vi också ge lite pengar. Jag och din pappa har sparat jätte länge och nu har vi väldigt mycket pengar, men detta vi tänker på ska inte vara för dyrt! Utan vara väldigt billigt, säger Livias mamma lugnt.
- Vad är det ni försöker säga?
- Att du ska få en egen häst, svarar Livias pappa. 
Livia håller andan, det kan inte vara sant! Hon drömmer. Hennes egna föräldrar har tänkt på henne! 
 
Redan nästa dag åker Livias familj till ett stall där det är utförsäljning av hästar. Direkt när dom är framme, kliver Livia av och försvinner in i stallet med hästar & ponnyer. Hennes föräldrar stannar kvar och pratar med ägaren utav stallet. Första hästen är en svettfux shetlandsponny. Han heter Alvin och stirrar surt på Livia när hon går förbi boxen. Bredvid står två fjordingar. Lucas och Fenix heter dom. Stora och kraftiga hästar. Men hon var inte intresserad utav kallblod. Bredvid stod ett arbetssto av rasen ardenner. Hon var otroligt fin, men Livia var rädd att det kraftiga stoet skulle dra iväg med henne. Bredvid var det några shagya araber som verkar sura och sparkade i boxdörrarna. Ush. Vilket stall! Längst in stod en svart hingst med stjärn och bärs mule. Även halvstrumpor på 3 ben. Han tittade med huvudet vänt mot henne och spärrade upp näsborrarna. Just då kom ägarflickan Meja in. 
- Det där är Prinsen, säger Meja. Han är en busig 5 åring och kan hitta på vad som helst. Tyvärr kan vi inte ha honom eftersom han är allt för vild, och säljs därför billigt.
- Okej, vi får tänka på saken! säger Livias mamma. Ska vi åka vidare, Livia?
- Vad är priset? jag vill ha honom, säger Livia bestämt.
- Utgångspriset är 7 000:- säger Meja.
Livia vänder sig mot sina föräldrar.
- Okej då, vi köper honom, säger Livias pappa. 
Sedan står han färdig och klar i en lånad hästtransport som de fick låna utav Meja. Prinsen trampade nervöst runt i transporten. Det gick fortare att åka hem än hit. Nu var dem redan framme vid stallet, där Elsas Sam står.Elsa är redan där och spänner upp ögonen när hon får syn på Prinsen.
 
 
 

Julkalendern lucka 7.

Publicerad 2013-12-07 13:29:02 i

Vinnaren idag är Emmy Watergirl! Här är priserna du kan välja mellan:
 • En välgjord header
 • Bloggpaket (utan header)
 • Designhjälp!

Mina julklappar!

Publicerad 2013-12-06 16:52:48 i

Tänkte visa alla mina julklappar här och sedan berätta om vad jag tycker om dem osv.
Här har vi då en lila rosett, svår att matcha med men samtidigt fin!
Röd rosett, tycker den är superfin och passar bra till julen!
Grön rosett, mycket finns men svår att matcha med då det inte är så många gröna grejer som har den nyansen.
Rosa lila polagris träns, tycker det är gulligt men inget jag skulle köpt om det gick att köpa i en affär.
Tycker dom är fint mönstrade, men som ni ser har jag 3 st av dem här! Och om man inte kan byta ut en grej mot nåt man inte har efter jul, kommer jag sälja de 2 par som jag fick dubletter av.
Tycker dom är lite för glansiga, och smala. Inga i min smak!
Tomteluva, indeed *-*
Tycker denna är jätte söt! :D
söt :D
HAHAHA DÖR. nejmen storaaaa 
Asfin! Gillar att det är lite snö på och vi har inte så mycket grått i spelet så jag tycker verkligen det borde komma mer grått!
Tycker denna är väldigt fin
Bra att ha äpplen! haha. det är faktist ok att man får dubletter av äpplen ;)
Stickad mössa, fin!
Sådär.
Jätte snyggt! :)
Fint! :D
asfula xD
Ja asså, jag brukar ju inte ha mask på mig såe :x
 
 

Drömmen om en egen häst ~ 4

Publicerad 2013-12-06 14:59:59 i

Här hittar ni del 3!
 
Det är två snygga tjejer som går till skoldiscot sent på lördagskvällen. Det är fortfarande varmt ute när klockan är 7 på kvällen. Livia & Elsa fnittrar och har sig. Ju närmare de kommer skolan, desto högre låter det. Det hörs hög musik, folk som skrattar, skriker mm. När Livia & Elsa kommer till skolgården, är det ett par nior som står och dricker alkohol och röker utanför. De knuffar varandra, flinar och skrattar när Livia & Elsa går förbi.
- Töntar, mumlar Elsa. 
Livia nickade lite. De gick in i skolans gymnastik sal. Där var det uppdukat. Bord med chips, pizza, godis, läsk och andra godsaker. Elsa och Livia står vid det uppdukade bordet och äter chips. De kommenterar och kritiserar danserna som människorna dansa på dansgolvet. De har så roligt att dem inte märker att det kommer fram två killar i Livias klass. 
- Livia? är det verkligen du? Jonte i hennes klass tittar på henne.
Livia håller andan, populäraste killen i klassen pratar med henne! iiiiih!!!
- Ja. 
Hon låtsas att det inte är något märkvärdigt men kan inte låta bli att le. 
- Wow! säger Jonte. Vill ni dansa? Förresten, det är Kim som är bredvid mig. Och vem är du då? han vänder blicken mot Elsa.
- Elsa, svarar Elsa blygt. Jag är ny och ska börja i er klass nästa termin. 
- Schysst! säger Kim. 
Kim tar tag i Elsas händer och drar med henne ut på dansgolvet. Livia tittar generat ner i golvet. Jonte gör detsamma, tar tag i Livias händer och drar med henne ut på dansgolvet. 
 
- Va!? utbrast Elsa. Kysstes ni verkligen? 
- Ja, svarade Livia kort. 
- Kim är så jävla snygg, fortsätter Elsa. Följer du med till stallet imorgon? 
- Ja, absolut! svarade Livia. 
Livia funderar ett tag, och bestämmer sig för att dra med Elsa till ridskolan innan vi drar till stallet som Sam är uppstallad på. 
Nästa morgon klär hon snabbt på sig, sätter på sig sina linser, och sminkar sig lite. Sedan tar hon ett äpple och sticker in till Elsa. Dom cyklar upp mot ridskolan och parkerar sina cyklar. Livia har berättat hur underbar Monty är, hennes favorit. Hon går snabbt mot Montys box, men ser att den är tom. Hon blir som ett frågetecken, men så kommer hon på att hon måste gå i hagen! Elsa och Livia springer ut till hagen men de hittar ingen flugskimmel ponny som springer runt och busar med de större hästarna. Då plötsligt kommer Marianna ut från sitt kontor och hejar på Elsa och Livia.
- VAR ÄR MONTY? skriker Livia för full hals. 
Mariannes glada ansikte går ner till en ledsen min.
- Jag tror vi måste prata lite, Livia, säger hon.
Livia och Marianne går in på Mariannes kontor medan Elsa väntar utanför. 
- Det är så att på natten till lördagen hade Monty hög feber, näsflöde och svullna lymfknutor. Det visade sig att hon hade kvarka, men vi visste inte om det. Och när vi fick reda på det igår kväll var det redan försent att rädda henne. Vi var tvungna att ta bort henne, säger Marianne. Jag är så ledsen Livia! jag vet hur mycket hon betydde för dig. Vi har kollat upp de andra hästarna, men dem verkar fullt friska. Så förhoppningsvis är inte hela stallet sjukt utan det var bara Monty.
Livia ville dö. Försvinna för alltid. Aldrig mer komma tillbaka. Dö. Hon ville dö. 
 
Varje dag sedan Monty försvann har Livia legat och deppat i sängen. Inte haft någon lust att gå upp och göra något kul. Hon rör sig inte ur fläcken. Bara ligger där och ibland gråter hon så det nästan blir översvämmning. Montys fina, lurviga öron skulle hon aldrig aldrig mera få kittla. Aldrig mer skulle hon få ett Monty huvud på sin axel. Aldrig mer någonsin. Det känns så overkligt. Hon kan inte förstå att Monty är borta. Hon var bara en 6åring. Hon har avbokat ridlägret hon skulle gå på. Hon har aldrig gått till stallet på 1 månad nu. Elsa kommer ibland och hälsar på, men när Livia bestämt sig att inte röra sig ur fläcken har hon gått. 

Julkalendern lucka 6.

Publicerad 2013-12-06 14:24:44 i

OBS! Jag har bestämt mig för att man endast kan vinna 1 gång. För rättvisans skull! Men lycka till!
 
Dagens vinnare är Stella bluewater, grattis! Här är priserna du kan välja mellan:
 
 • Välgjord header
 • Gästbloggning
 • Designhjälp

Stallet

Publicerad 2013-12-05 19:27:11 i

Hola! Har varit i stallet ikväll, hade en ridläktion med min tränare och red en häst som heter Tintin. Han är gulligast i världen :3 Hur som helst, det hade gått väldigt bra bortsett från att jag fick hålla in honom ungefär hela tiden x) men det slutade med att vi skulle galoppera i en stor volt och Tintin gjorde ett skutt i galoppen och jag for fram i sadeln och kunde inte hålla mig kvar. Så man kan väl säga att jag sedan satt på rumpa i sanden. xD Det var inte så farligt, hann inte tänka klart bara, och tappade typ andan 1 sek. Men var dock väldigt skönt när jag fångade in honom och satt upp. Kändes bra, haha x) ville ju inte stå där och ruttna bort. Nejmen. 
 
Hejrå! söjjy för att det sällan kommer bilder eller handlar om sso :( det är ju trots allt en sso blogg. Men jag ska försöka ta mig samman och spela sso lite mer. Och försöka blogga lite mer om sso ist. Känner för att byta design, trivs inte riktigt med den jag har nu.

Drömmen om en egen häst ~ 3

Publicerad 2013-12-05 15:56:20 i

Här är del 2
 

 
Livia satt i soffan hemma hos Elsa. De satt i varsin ände och pratade och skrattade. 
- Håller du på med häst? undrade Livia som tog ett chips ur skålen som stod på ett litet bord i Elsas vardagsrum. 
- Ja, jag har en egen ponny som heter Sam, svarade Elsa.
- Åh, vad orättvist! suckade Livia. Så kul det vore om jag också hade en egen häst. Så kunde vi rida med varandra hela dagarna.
- Ja. Fast det är rätt jobbigt också, sa Elsa. Att stiga upp så tidigt på morgonen bara för att mocka, fodra och släppa ut Sam i hagen. 
- Vilken kategori tillhör din ponny till? frågade Livia.
- Han är en D-ponny, svarade Elsa. 
Dom bytte tillslut samtalsämne. Livia klagade på sina fula äckliga glasögon.
- Dom är ju snygga, protesterade Elsa.
Livia skakade på huvudet. Hon hade linser, men hennes föräldrar tyckte inte om att hon hade linser. Så hon använde dom sällan. 
- Jag tror jag ska använda mina linser, oavsett om mina föräldrar vill eller inte. 
Hela sitt liv hade Livia sparat pengar. Nu hade hon ungefär 5979 kronor. Hon sparade till en häst. Men hon skulle få spara hela livet säkert innan hon hade råd med en egen häst. Hon suckade djupt. Lyckliga Elsa som har en alldeles egen ponny. 
 
Livia rusade upp på sitt rum och tog på sig sina linser. Sedan tog hon sin spargris och fiskade upp två 500-lappar som hon stoppade ner i plånboken. I plånboken fanns ungefär 200 kr men nu var det dags att shoppa! Det var länge sedan. Men nu hade hon någon att göra det med, det var trist att göra det med hennes mamma. Men nu kunde hon och Elsa göra det tillsammans! Hon mötte Elsa utanför dörren och dom hoppade in i Elsas mammas bil. Hennes mamma skulle skjutsa oss. Vi satt i baksätet och fnittrade. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Livia blev alldeles varm inuti när Elsa berättade att Livia och Elsa skulle börja i samma klass nästa termin. När dem väl var framme vid stan, släppte Elsas mamma av dom. De började gå in på kicks. Dom provade en massa konstiga ögonskuggar, parfymer och mascaror. De skrattade så de kiknade. Det slutade med att Elsa tvingat Livia att köpa 1 svart mascara och 1 blå. Sedan även små klisterpaljetter. Livia hade aldrig köpt smink förut, än lite läppglans. Hon tyckte hon passade bättre utan, men nu när hon var tonåring kanske det hörde till. Elsa köpte likadant. De gick sedan in i en massa klädaffärer och köpte snygga kläder. Livia hade dödstvingat Elsa att köpa en bh med nalle puh. De skrattade så dom fick ont i magen. 
 
Tillslut var de klara, både Elsa & Livia hade köpt upp sina pengar de haft med sig. Och hade en massor med påsar från olika affärer i händerna. Elsas mamma fick hjälpa till att packa in i bilen. 
Det var klassdisco idag i skolan gympasal, även fast det var lördag. Livia och Elsa skulle gå dit tillsammans. De skulle fixa i ordning sig åt varsitt håll och sedan ringa när de var  färdiga. Livia och Elsa hade bestämt sig för att färga håret svart. Det var spännande eftersom Livia hade aldrig färgat håret förut, hon hade messat sin mamma och frågat om det var okej. Det var det. Eftersom hennes mamma var så glad att hon träffat en ny kompis och börjat bete sig lite mer som en tonåring än vad hon gjort förut. Hon klev in i huset och sprang upp på övervåningen. Hon ställde alla påsar inne på sitt rum, men tog med sig hårfärgs förpackningen ner. Hennes mamma satt på kontoret och jobbade. Hon var precis klar då Livia kom in.
- Mamma, kan du hjälpa mig med hårfärgen sen? frågade Livia. Jag ska bara duscha först. 
- Självklart gör jag det, hjärtat mig, svarade mamma. 
Livia sprang upp för trappan igen och in i badrummet. Hon njöt av värmen och när all smuts från hennes kropp rann ner i avloppet. Hon virrade runt sin morgonrock runt henne och ropade på sin mamma. Hennes mamma hällde pulvret i hennes hår och knådade in färgen. Sedan duschade hon av allting. 
Hennes hår var kolsvart och det såg inte ut som hon själv i spegeln. Hon sprang in på sitt rum och klädde på sig kläderna hon valt ut. Hon skulle ta en marinblå topp, med ljusblå lite trasiga jeans shorts och sina vita converse hon undvikit att använda som hon fått av sin farmor. Nu var det liksom dags! Hon skippade glasögonen, och bestämde sig för att aldrig mer använda dem. Hon flätade sitt långa hår till en enda lös fläta som hängde ner för hennes rygg. Hon målade ögonfransarna blå, använde sig utav sin svarta kajal och svart ögonskugga. Slutligen lite rosa läppglans. Hon var klar! Så nöjd hon var. I vanliga fall hade hon vanligt utsläppt hår, en skjorta och kjol. Hon messade Elsa och dom möttes utanför. Elsa hade färgat håret svart hon med, hon hade det utsläppt. Hon var jättevacker. Svart kladdig mascara, svart kajal och ja. Alldeles svart i hela ansiktet. Hon hade en svart kort klänning och svarta stövlar.

Julkalendern lucka 5.

Publicerad 2013-12-05 14:44:39 i

Dagens vinnare är Camila Bluebear, grattis! Här är priserna du kan välja bland:
 
 • Ett bloggpaket (OBS! Funkar bara till blogg.se)
 • Gästbloggning
 • Bildlänk
 

Tiden räcker inte till

Publicerad 2013-12-04 21:53:00 i

Hej
 
Ville bara berätta hur jag har det just nu, med tanke på bloggningen. Jo, man kan väl börja med att jag gör för mycket just nu känner jag. På vardagarna är jag i skolan, och tillbringar en stor del av min tid i stallet. Sedan så försöker jag att hinna med att slänga in ett inlägg eller två på dagen och vill hinna kolla de bloggar jag följer, och lite sånt. Sen loggar jag in på sso. Och när jag kommer hem brukar jag se julkalendern, men på kvällarna när jag loggar in på sso känner jag att jag ska levla o sånt. Men de senaste dagarna har jag inte hunnit med att levla. Jag vill dricka glögg och äta pepparkakor medans hela familjen sitter i vardagsrummet på kvällen och ser på julkalendern. Sen har jag massvis med läxor också. Tiden räcker inte till. Jag vill hinna göra massor på en dag, men jag hinner inte. Jag har för mycket att göra. Det är därför det varit så dålig bloggning. Jag vill ju satsa mer på skolan, då jag känner att jag verkligen försöker. Och för första gången i mitt liv hade jag alla rätt på matteprovet som vi hade för ungefär 2 månader sedan. Jag var otroligt stolt över mitt hårda arbete. Och känner att jag börjat skärpat mig mer detta året. Men jag känner att jag börjat tappa självförtroende. Jag blir så ledsen, jag har alltid varit lika kommunikativ när det gäller skolan och dylikt. Men jag vet inte vad jag ska säga, så fort jag ska berätta något stirrar alla på mig och jag säger antingen fel eller så fattar läraren ingenting. Det är så jobbigt att göra fel! Och att tappa sitt självförtroende, är nog det värsta som kan hända. Men det är väl mestadels för all min stress. Det ska bli skönt med ett lov snart. Så jag kan sova ut ordentligt och ta tag i allting och ja. Då känns det bra! Men godnatt, vi ses ♥

Drömmen om en egen häst ~ 2

Publicerad 2013-12-04 20:47:24 i

Här hittar ni del 1! 
 

 
När Livia väl var inne i paddocken, spänt sadelgjorden, ändrat längden på stiglädren så satt hon upp. Det var mysigt att sitta på Monty. Monty var tyvärr bara en B-ponny, 122 cm i mankhöjd. Livia visste, att hon inte skulle kunna rida henne länge till. Det var en tanke som hon gärna ville putta undan. Hennes ridlärare hette Marianne. Hon stod i mitten och ropade order åt alla. Hon släpade fram hinderstöd och bommar. Och hon bad oss öka till arbetstrav. Monty stretade mot martingalen, och ville öka farten hela tiden. Om Monty fått bestämma själv hade hon säkert velat springa som en galning runt i ridhuset, flera varv runt,runt. Hindren vi skulle hoppa var ungefär 45 cm höga. Till slut sa Marianne att vi skulle komma fram i galopp och sitta ner i sadeln. Vi skulle vända snett igenom från H till F och i mitten där nånstans stod ett hinder som vi skulle hoppa. När jag precis vänt vid H drev jag på Monty. Tog lite mantag och gav en eftergift. Monty hoppade det med god marginal och la till ett gäldjeskutt på slutet. Monty var helt fantastisk. 
 
Senare den dagen låg Livia hemma i sin säng och studerade sina hästaffischer som satt uppe på väggarna i hennes rum. Hon satt och sög på en tanke. Tänk om hon hade en egen häst? En alldeles egen häst som älskade bara henne. Som alltid gav ifrån sig ett hest gnäggande när hon kom och gick. Livia suckade längtansfullt. Idag var det fredag, alltså betydde tacos. Mums, vad gott det skulle bli! Hon kunde redan känna doften enda upp till hennes rum. Just då ropade hennes mamma på henne.
- Livia, maten är klar. Dags att komma! 
Livia reste sig hastigt upp. Det gick lite för fort, det kändes som om hon skulle svimma. Hon gick ner för trappan och satte sig vid köksbordet tillsammans med sina föräldrar.
- Hur har skolan varit idag då, Livia? undrar hennes mamma när hon tog ett bett av sin taco. 
- Som vanligt, svarade Livia lite frånvarande.
- Du har väl någon att vara med, Livia? undrade hennes mamma med oro i blicken.
- Jadå, ljög Livia.
Hennes mamma gav henne en forskande blick, men bestämde sig för att byta samtalsämne. Hon började prata om att hon hade fått ett nytt jobb där hon hade fått en jätte bra lön. 
 
Nästa morgon vaknade Livia sent. Hon brukar inte vakna såhär sent, men det berodde säkert på att hon suttit vid sin laptop och tittat på film halva natten. Hon bestämde sig för att gå upp och klä på sig lite kläder. Sedan stack hon ner till köket för att rosta bröd och hälla apelsinjuice i ett glas. Hon tog sina rostade börd och sitt glas med juice och försvann till vardagsrummet. Hon satte på harry potter 7 del 2. När hon sätt halva filmen, hördes en massa ljud utanför hennes hus. Men hon orkade inte resa sig upp och ta en titt vad det var som var pågång. Hennes mamma kom in i vardagsrummet och berättade att det är nya människor som flyttar in i grannhuset. Och varför skulle Livia bry sig liksom? Slutligen hade hennes mamma tvingat ut henne för att  hälsa. Där ute stod en tant, en farbror och en tjej som var i hennes ålder. Tjejen hade hörlurar runt halsen och kopparfärgat hår. 
- Hej, sa Livia frånvarande.
- Tja, svarade tjejen från motsatt håll. Vad heter du?
- Livia, svarade Livia kort.
- Jag är Elsa! sa tjejen som tydligen hette Elsa. 
De mötte varandras blick. Det var svårt att hålla masken. Plötsligt började båda två gapflabba utan en anledning. Livias ögon tårades, det var länge sen hon skrattade såhär. Iallafall sedan hennes bästa vän försvann helt spårlöst. Livia saknade Marie så det gjorde ont när hon tänkte på hur roligt de hade haft det. Hur mycket hennes foderhäst saknade henne. Milton, var en brun korsningsponny. Marie och Milton var som gjorda för varandra, dom funkade jättebra tillsammans. Milton verkade så bekymrad när Marie aldrig mer dök upp. Han gnäggade oroligt. Tillslut gav poliserna upp letandet efter Marie och Milton lämnades tillbaka till sin rätte ägare. 

Julkalendern lucka 4.

Publicerad 2013-12-04 15:54:46 i

Dagens vinnare är Holly Eveningbridge, grattis! Här är priserna du kan välja mellan:
 
 • En välgjord header
 • Bildlänk högst upp i menyn
 • Designhjälp

Drömmen om en egen häst ~ 1

Publicerad 2013-12-03 20:24:52 i

Livia vaknade tidigt en fredagsmorgon. Hon gäspade stort och tittade ut genom fönstret. Det var en tjock dimma som låg tätt intill deras hus. Deras hus... det var fint. Det var stort och vitt. Hon hade det mysigaste rummet man kunde få, med blomster tapeter och gosedjur. Hon skulle aldrig bli för stor för sina gosedjur! Aldrig! Hon var såklart 14 år nu och hela klassen tyckte säkert hon var barnslig om någon fick reda på det. Det var snart dags för sommarlov. På måndag nästa vecka var det äntligen skolavslutning! Men vad skulle man göra? Hon hade inga vänner, och hon hade ingen egen häst. Men hennes största önskan var att få en egen häst. Hennes föräldrar har inte den bästa lönen, och tjatar ibland att nu måste de börja spara igen. Men hennes farmor hjälper till ibland, tack vare henne får hon två ridlektioner i veckan. Tisdagar och fredagar. Bästa dagarna i veckan, helt klart! Hon tillbringar all sin tid då i stallet, förutom när hon är i skolan. Aldrig att hon skulle få en egen häst, om hennes föräldrar knappt har råd med att låta henne gå på ridskola 2 dagar i veckan, är väl den önskan att få en egen häst bara något som kan uppfyllas i hennes drömmar.
 
Hon steg upp ur sin säng och klädde på sig lite kläder. Sedan småsprang hon ner för trappan. Hennes föräldrar satt vid varsin ände vid köksbordet och läste varsin tidning och drack sitt morgonkaffe. Hon hade inga syskon. Hon önskade mest av allt en storebror. Varför vet hon inte, verkar så häftigt bara.
- Godmorgon, min älsklingstjej. Hur står det till idag? säger pappa och tittar upp från tidningen och ler mot mig.
- Bra, svarade Livia.
- Ta dig lite fil och sätt dig ner, sa hennes mamma utan att titta upp från tidningen och tog ett bett av sin smörgås.
Livia nickade. Hon var inte särskilt lång, utan bara 1,64 m. Hon fick ställa sig på tå för att nå en djup tallrik. Hon ställde ner den på bordet, öppnade kylskåpet och tog fram filen. Sen tog hon filen och hällde i fil i tallriken. Hon suckade djupt. Hon längtade tills klockan blev 4 och hon kunde ta bussen till stallet. Hon åt snabbt upp, och slängde sedan ner tallriken och skeden i diskhonet. Hon tog sin jacka och satte på sig sina skor. Hon rev åt sig sin väska och sa hejdå till sina föräldrar. Ju närmare skolan hon kom, ju saktare sakta hon in. Det är ett helt under om hon klarar av skoldagen utan att börja storböla när hon kommer hem. Hon ska vara stark. Inte låta andra trycka ner henne, men det var svårt. När man var kortast i klassen och hade glasögon, ja. Då var det svårt. Bortsett från glasögonen och sin växt, var hon nöjd med sitt utseende. Hon hade mörkblont hår som gick ovanför midjan. Lite vågigt sådär och gröna stora ögon. 
 
Doften av stall fylldes inom henne. Hon gick fram till anslagstavlan och tittade vilka boxar hon skulle mocka i och vilken häst hon skulle få rida. Monty skulle hon få! Lyckan spred sig inom henne. Monty var ett sto, flugskimmel var hon. Helt underbart vacker. Hennes favorit, helt klart. Hon hade ridit i 5 år. När sommarlovet börjar är det hennes tur att få bli skötare på Monty tills hon väljer att sluta eller tills hon växer ur henne. Hon började mocka Loves, Kalles, Frejas och Montys boxar. Sedan tog hon fram sin egna ryktlåda och började borsta Monty. Hon gav henne massor med morötter och kliade Monty i pannan. Till sist kratsade hon hovarna. Hon la tillbaka alla grejer hon använt till ryktningen i sin ryktlåda. Hon försvann in i sadelkammaren och tog ner sadel, träns & benskydd. Hon hängde tränset utanför Montys box, och  tog med sig sadeln & benskydden in i boxen.Hon satte snabbt på benskydden på Monty.Sedan la hon försiktigt ner sadel på Montys rygg, långt upp och drog sedan ner den. Sen spände Livia sadelgjorden så att gjorden satt fast runt magen på Monty. Hon tränsade och fick lirka in bettet i munnen. Hon spännde käkremmen och nosgrimman. Sedan drog hon tyglarna över huvudet på Monty och ledde ner henne till paddocken. 
 
 

Julkalendern lucka 3.

Publicerad 2013-12-03 15:37:51 i

Gratulerar, Lova Starstar är dagens lyckliga vinnare! Här är priserna du får välja mellan:
 
 • Bildlänk högst upp
 • Går du med i min klubb får du prova på 2 veckors klubbledare
 • En välgjord header

Julen

Publicerad 2013-12-02 21:43:55 i

Julen är så mysig. Jag längtar jätte mycket, och jag tycker faktist julkalendern är ganska rolig. Haha. ^^ Låg IQ liksom. 
 
Ikväll drack min familj glögg. Första glöggen i år. Mmmm. Jättegott! åh vad jag längtar tills jul! December är en kall & grå månad, men älskar att man gör så mycket i december! Det är advent, luciatåg & dylikt alltså bakar man lussebullar mmm gott. Man börjar även baka pepparkakor (inte alla) och jag älskar att äta pepparkakor med glasyr på och dricka glögg till mums. ♥ Sen har vi julen, såklart!! Viktigaste högtiden enligt mig. Alla ska samlas och vara tillsammans och ha det bra. Spela spel tillsammans, dricka glögg, äta julgodis mm. Sedan all julmat! Och gästerna. Och framför allt PAKETEN!!! Vi brukar fira jul med farmor och farfar, och min bror och hans fru. Varannan år firar vi hemma hos dem, och varannan år hemma hos oss. Detta året är det hos oss! Jag gillar när det är hos farmor och farfar. Det är så mysigt att sitta hemma hos dom, det lyser överallt och dom har små korgar i julgranen där det ligger godis så mysigt ♥ Och varje gång har dem en slags förrätt, och det är en slags skål gjord av ''bröd'' eller ja, deg eller vad man ska kalla det som farmor bakat och sedan i ligger det kantareller i någon sås, otroligt gott må jag säga! Men mamma brukar göra mer saker som alla gillar, farmor & farfar brukar ju göra lite gammalmodiga saker eller ja haha. Men ja, julen är något jag verkligen diggar! Sen har vi ju nyår, såklart. Det är också mysigt! Eftersom vi firar likadant så typ. Eller ibland är det olika. Vet faktist inte hos vem vi ska fira hos i år, förra året i min brors och hans fru lägenhet. Men dem har ju flyttat nu, så jag har ingen aning. Men det spelar ingen roll just nu. Det är mysigt att dricka cider (ja, jag dricker ju inte champagne HAHA) och se på alla fyrverkerier. Och sedan vara uppe så sent!! Och så skönt att det är jullov snart också. Om det bara hade varit 1 vecka hade jag fått damp srsly. Men ungefär 2 veckor, och julavslutningen är 19 dec och klockan 5 på kvällen. Ja, vi måste gå till skolan som vanligt -.-' Och sedan gå ändå ner till stan. Till en byggnad där vi ska sjunga, förstår inte meningen med det men jahapp. Men jaa, jag diggar verkligen decembermånaden, även om den är kall & grå. Det är ju faktist fint med ett snötäcker som glittrar. Slask gillar jag däremot inte. Och jag kan ju ibland inte motstå att slänga mig i snön och göra en snöängel haha x) Utan en snö, är det ingen jul! Men har hört att det blir en kall vinter.. vill helst att det bara är snö i december, inte i januari,februari och mars. Aja, mycket det finns att klaga på! Men många fördelar också! :) 
 
Långt inlägg, ni är duktiga som orkar läsa hahaha xP

Julkalendern lucka 2.

Publicerad 2013-12-02 15:33:19 i

Idag drog jag ännu en lott ur min burk, och den lyckliga vinnaren blir Maja Starside här är några priser du kan välja mellan:
 
 • Ett bloggpaket inc. header, meny, ja allt.
 • Klubbledare i 2 veckor (eftersom du är med i min klubb)
 • Gästbloggning

CF!!!

Publicerad 2013-12-01 20:53:32 i

kom typ hem för 20 min sen, och jag har sett hungergames. SÅ JÄVLA BRA. Finns inga ord! Tycker den är mycket bättre än 1an, för er som ännu inte sätt den, så ska jag inte spoila. Jag lovar :')) Blev ett kort inlägg ik. Men haha xP Ville bara berätta det, och jag vet att det är dålig uppdate men jag har fullt upp just nu!

Julkalendern lucka 1.

Publicerad 2013-12-01 13:35:43 i

Och dagens vinnare är ingen mindre än Frida Winterlake! Grattis! Dessa grejer kan du välja mellan, antingen
 
1. En välgjord header utav mig.
2. Bildlänk högst upp i menyn hela månaden ut.
3. Eftersom du är med i min klubb Emerald Hooves, kan du också välja att få bli klubbledare och hjälpa mig i 2 hela veckor!
 
 
 

Alexandra Mistdawn

Välkommen till min blogg. Bloggen drivs av en tjej från Västra Götland på 15 vårar med höga framtidsplaner. Bor i Valedale med mina 19 hästar, och här kommer ni få läsa om min vardag i spelet, vännerna och åsiktsinlägg. Tack för att ni titta in!

Senaste inläggen:

Kategorier:

Arkiv: