slide show
Här hittar ni del 5!
 
Det har gått 3 veckor sedan Prinsen flyttade in i stallet. Han har vant sig vid den nya milljön, Sam och de två travhästarna som bor där. Elsa är överlycklig över att Livia också fått en ponny nu och att hon äntligen kommit ut! Prinsen var inte inriden, och han är 5 år. Livia brukar gå och grubbla över om hon kan klara att rida in honom, så busig som han är. Men han har redan förälskat sig i Livia, så det ska nog gå bra! Det som är dåligt är att han är en c-ponny på 1,32 m i mankhöjden. Tänk när Livia är för stor för honom.. han är världens bästa ponny som finns! 
 
Livia står nere i den lilla paddocken tillsammans med Prinsen. Hon sträcker ut longerlinan och ropar kommandon till Prinsen. 
- Trav! ropar Livia från mitten.
Prinsen kommer fram i en slängig trav. Livia smackar.
- Galopp!
Prinsen slänger sig fram, som skjuten ur en kanon skenar han runt Livia medan hon står i mitten och ropar ''ptroooo''. Prinsen saktar av till skritt och är alldeles svettig. Livia tyckte ändå han var duktig som lyssnade på hennes kommandon. Hon leder upp honom till stallet där hon sätter på honom ett svettäcke och leder runt honom. Han går med sänkt huvud bredvid Livia. När han har torkat, tar hon av honom täcket och sätter på ett vanligt täcke, tar av grimman och släpper ut honom i hagen med de andra hästarna. 
Elsa & Livia sitter i sadelkammaren och putsar sadeln och tränset medan hästarna springer i hagen och busar. Det syns inte att Sam är en fux längre, han ser mörkbrun ut för all smuts.
 
Nästa morgon är Prinsen sadlad och klar, och står på medellinjen i gårdens ridhus. Han snurrar runt Livia och gillar inte saken han har på ryggen. Livia blir sur på Prinsen när han inte står still så hon inte får in foten i stigbygeln.
- Skärp dig! fräser Livia åt Prinsen.
Prinsen står tyst i några sekunder innan han börjar snurrar runt igen, men det räcker gott och väl till att Livia sitter i sadeln. Hon skänklar på Prinsen men Prinsen ställer sig och drar bak öronen när Livia lägger till spöet för att få honom att gå framåt. Prinsen skenar iväg och börjar bocka, det slutar med att Livia sitter i ridhusets sand och är argare än någonsin. Prinsen verkar märka det för han står alldeles still när Livia fångar in honom och sätter foten i stigbygeln. Han sänker huvudet och tittar oskyldigt på Livia. Livia suckar.
- Jag kan inte vara arg på dig, säger hon med en mjuk röst.
Nu lyder Prinsen Livias minsta vink, iallafall det han förstår att han ska göra. Livia använder sin röst också för att få honom att förstå. Han verkar tycka det är kul!
- Framåt, skritt! säger Livia med hög röst.
 
 
 

Postat av: Emma Lightfall

Publicerad 2013-12-08 22:12:13

Så himla bra *-*

Svar: ^^
Alexandra ~


Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Alexandra Mistdawn

Välkommen till min blogg. Bloggen drivs av en tjej från Västra Götland på 15 vårar med höga framtidsplaner. Bor i Valedale med mina 19 hästar, och här kommer ni få läsa om min vardag i spelet, vännerna och åsiktsinlägg. Tack för att ni titta in!

Kategorier:

Arkiv: