slide show
Här är del 2
 

 
Livia satt i soffan hemma hos Elsa. De satt i varsin ände och pratade och skrattade. 
- Håller du på med häst? undrade Livia som tog ett chips ur skålen som stod på ett litet bord i Elsas vardagsrum. 
- Ja, jag har en egen ponny som heter Sam, svarade Elsa.
- Åh, vad orättvist! suckade Livia. Så kul det vore om jag också hade en egen häst. Så kunde vi rida med varandra hela dagarna.
- Ja. Fast det är rätt jobbigt också, sa Elsa. Att stiga upp så tidigt på morgonen bara för att mocka, fodra och släppa ut Sam i hagen. 
- Vilken kategori tillhör din ponny till? frågade Livia.
- Han är en D-ponny, svarade Elsa. 
Dom bytte tillslut samtalsämne. Livia klagade på sina fula äckliga glasögon.
- Dom är ju snygga, protesterade Elsa.
Livia skakade på huvudet. Hon hade linser, men hennes föräldrar tyckte inte om att hon hade linser. Så hon använde dom sällan. 
- Jag tror jag ska använda mina linser, oavsett om mina föräldrar vill eller inte. 
Hela sitt liv hade Livia sparat pengar. Nu hade hon ungefär 5979 kronor. Hon sparade till en häst. Men hon skulle få spara hela livet säkert innan hon hade råd med en egen häst. Hon suckade djupt. Lyckliga Elsa som har en alldeles egen ponny. 
 
Livia rusade upp på sitt rum och tog på sig sina linser. Sedan tog hon sin spargris och fiskade upp två 500-lappar som hon stoppade ner i plånboken. I plånboken fanns ungefär 200 kr men nu var det dags att shoppa! Det var länge sedan. Men nu hade hon någon att göra det med, det var trist att göra det med hennes mamma. Men nu kunde hon och Elsa göra det tillsammans! Hon mötte Elsa utanför dörren och dom hoppade in i Elsas mammas bil. Hennes mamma skulle skjutsa oss. Vi satt i baksätet och fnittrade. Vi pratade om allt mellan himmel och jord. Livia blev alldeles varm inuti när Elsa berättade att Livia och Elsa skulle börja i samma klass nästa termin. När dem väl var framme vid stan, släppte Elsas mamma av dom. De började gå in på kicks. Dom provade en massa konstiga ögonskuggar, parfymer och mascaror. De skrattade så de kiknade. Det slutade med att Elsa tvingat Livia att köpa 1 svart mascara och 1 blå. Sedan även små klisterpaljetter. Livia hade aldrig köpt smink förut, än lite läppglans. Hon tyckte hon passade bättre utan, men nu när hon var tonåring kanske det hörde till. Elsa köpte likadant. De gick sedan in i en massa klädaffärer och köpte snygga kläder. Livia hade dödstvingat Elsa att köpa en bh med nalle puh. De skrattade så dom fick ont i magen. 
 
Tillslut var de klara, både Elsa & Livia hade köpt upp sina pengar de haft med sig. Och hade en massor med påsar från olika affärer i händerna. Elsas mamma fick hjälpa till att packa in i bilen. 
Det var klassdisco idag i skolan gympasal, även fast det var lördag. Livia och Elsa skulle gå dit tillsammans. De skulle fixa i ordning sig åt varsitt håll och sedan ringa när de var  färdiga. Livia och Elsa hade bestämt sig för att färga håret svart. Det var spännande eftersom Livia hade aldrig färgat håret förut, hon hade messat sin mamma och frågat om det var okej. Det var det. Eftersom hennes mamma var så glad att hon träffat en ny kompis och börjat bete sig lite mer som en tonåring än vad hon gjort förut. Hon klev in i huset och sprang upp på övervåningen. Hon ställde alla påsar inne på sitt rum, men tog med sig hårfärgs förpackningen ner. Hennes mamma satt på kontoret och jobbade. Hon var precis klar då Livia kom in.
- Mamma, kan du hjälpa mig med hårfärgen sen? frågade Livia. Jag ska bara duscha först. 
- Självklart gör jag det, hjärtat mig, svarade mamma. 
Livia sprang upp för trappan igen och in i badrummet. Hon njöt av värmen och när all smuts från hennes kropp rann ner i avloppet. Hon virrade runt sin morgonrock runt henne och ropade på sin mamma. Hennes mamma hällde pulvret i hennes hår och knådade in färgen. Sedan duschade hon av allting. 
Hennes hår var kolsvart och det såg inte ut som hon själv i spegeln. Hon sprang in på sitt rum och klädde på sig kläderna hon valt ut. Hon skulle ta en marinblå topp, med ljusblå lite trasiga jeans shorts och sina vita converse hon undvikit att använda som hon fått av sin farmor. Nu var det liksom dags! Hon skippade glasögonen, och bestämde sig för att aldrig mer använda dem. Hon flätade sitt långa hår till en enda lös fläta som hängde ner för hennes rygg. Hon målade ögonfransarna blå, använde sig utav sin svarta kajal och svart ögonskugga. Slutligen lite rosa läppglans. Hon var klar! Så nöjd hon var. I vanliga fall hade hon vanligt utsläppt hår, en skjorta och kjol. Hon messade Elsa och dom möttes utanför. Elsa hade färgat håret svart hon med, hon hade det utsläppt. Hon var jättevacker. Svart kladdig mascara, svart kajal och ja. Alldeles svart i hela ansiktet. Hon hade en svart kort klänning och svarta stövlar.

Postat av: Emma Lightfall

Publicerad 2013-12-05 17:31:39

Asså den e så bra! Fattar ej..*-*


Postat av: Emmy

Publicerad 2013-12-05 21:28:38

Vill inte påpeka men i rulbriken så står det "del 3" och i början av texten står det "del 2" xD


Postat av: Emmy

Publicerad 2013-12-05 21:29:08

Rubriken*

Svar: nej, asså ''här kan ni hitta del 2'' det är en länk till del 2 av berättelsen. :)
Alexandra ~


Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Alexandra Mistdawn

Välkommen till min blogg. Bloggen drivs av en tjej från Västra Götland på 15 vårar med höga framtidsplaner. Bor i Valedale med mina 19 hästar, och här kommer ni få läsa om min vardag i spelet, vännerna och åsiktsinlägg. Tack för att ni titta in!

Kategorier:

Arkiv: